Natuurwijn van Der Glücksjäger kopen? | Aardig Wijntje

Der Glücksjäger

De "GlücksJäger" is een wijnmakerij uit de Pfalz in Duitsland die zich toelegt op het creëren van wijnen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Andreas en zijn vrouw Cathrin koesteren de natuurlijke schoonheid van hun wijngaarden door te kiezen voor biologische of biodynamische druiventeelt. Geen chemische bestrijdingsmiddelen hier, maar pure harmonie met de natuur.

Over Der Glücksjäger

Tijdens Raw Wine in Berlijn in 2022 maken wij kennis met de zeer cleane, natuurlijke wijnen van Andreas Pfaffmann-Wiedemann, oftewel de drijvende kracht achter "Der GlücksJäger". Meteen zijn we enorm onder de indruk van de wijnen, mede door het uitgesproken karakter, de elegante diepte, de cleane stijl en de onmiskenbare, prachtige zuren. Vanaf dat moment weten we het zeker: deze wijnen mogen niet ontbreken op de Nederlandse markt! 

De sprankelende wijngaard van Der Glücksjäger is gelegen in het schilderachtige Venningen, in de Zuid-Westelijke Pfalz regio van Duitsland. De Pfalz staat voornamelijk bekend om zijn buitengewone witte wijnen en in het bijzonder de strakke, droge Rieslings. Sauvignon Blanc doet het hier overigens ook heel goed; iets dat duidelijk terug te zien is in zijn laatste Sauvignon vintages. 

Andreas en Cathrin volgen strikte organische groeimethoden voor hun druiven. Dit betekent dat de wijnstokken gedijen in een gezonde omgeving, vrij van kunstmatige ingrepen. Dit proef je duidelijk terug in elke slok! Tijdens het vinificatieproces behandelen ze de wijnen met de grootste zorg. Na handmatig ontstelen en spontane fermentatie krijgen de wijnen de tijd om te rusten. Geen klaring, filtratie of overmatig gebruik van zwavel. Alles draait om het behoud van de natuurlijke essentie van de druiven. 

De wijnen van de "GlücksJäger" worden voornamelijk gerijpt in stalen vaten van 600 liter en kleinere, jongere, eikenhouten vaten. Er is één specifieke uitzondering: een deel van zijn Sauvignon Blanc druiven worden gefermenteerd in amfora, waarna deze batch druiven worden geblend met druiven die op hout hebben gerijpt. Dit zorgt voor  een intensere smaakontwikkeling en geeft de wijnen een uniek karakter.

We zijn enorm verheugd om de volgende wijnen van Andreas en Cathrin te kunnen aanbieden:

  • Riesling Junge Hunde
  • Riesling Trocken
  • Der Riesling
  • Sauvignon Blanc
  • Glücksbrause Pinot Noir
  • Schüttelbrause (alcoholvrij)

Natuurwijnen van Der Glücksjäger

Junge Hunde Riesling Trocken

Der Glucksjager

Junge Hunde Riesling Trocken

€13,50

Riesling Trocken

Der Glucksjager

Riesling Trocken

€16,50

Sauvignon Blanc

Der Glucksjager

Sauvignon Blanc

€19,50

Glücksbrause

Der Glucksjager

Glücksbrause

€19,90