Uva de Vida: ontdek dit indrukwekkende wijnhuis | Aardig Wijntje

Uva de Vida

Uva de Vida is een klein familiebedrijf in de regio La Mancha in Midden-Spanje. Het wijnhuis is in 2005 opgericht door Maria Carmen López Delgado en Luis Ruiz, nadat zij een stuk land kochten in Santa Olalla. Vanaf moment één hebben Carmen en Luis volledig biodynamisch gewerkt, met respect voor de maancyclus. Zo worden de wijnstokken bijvoorbeeld besproeid met kruidentheepreparaten om het leven in de bodem in evenwicht te brengen.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Carmen en Luis liggen op 40 graden noorderbreedte en op een hoogte van bijna 500 meter. De druivenranken zijn voornamelijk aangeplant op kleigronden, met negen hectare Graciano, een bijzondere rode druivensoort, samen met drie hectare Tempranillo. Het klimaat in Castilla La Mancha is extreem, met hoge temperaturen en zeer weinig regen. Om de biodiversiteit in stand te houden zijn er graanvelden en olijfbomen aangeplant tussen de wijnranken. 

Zonder het gebruik van koper of zwavel in de wijngaarden, produceert Uva de Vida een reeks energieke, gebalanceerde, fruitige natuurwijnen, gemaakt van Graciano en de populaire Tempranillo druif. Alle druiven worden met de hand geplukt; eenmaal in de kelder hanteren Carmen en Luis de filosofie van minimale interventie. Het doel is om wijnen te maken die deel uitmaken van de natuur en haar processen, die smaken als oude wijnen, vóór de intrede van chemie, die de gezondheid bevorderen en altijd goed aanvoelen. De wijnen reflecteren de plaats van afkomst en het bijbehorende terroir. 

Wij waren meteen verkocht toen we toen we voor het eerst in aanraking kwamen met Biografico wijn van Uva de Vida in de Garage Bar in Madrid! Intens rood fruit, een kruidige, zachte afdronk, en dat voor zo’n goede prijs; we werden duidelijk getriggerd om meer te proeven van deze wijnmaker. Dit deden we met groot succes en genot. En nu willen we jou graag hetzelfde drinkplezier laten ervaren!

Ontdek de wijnen van Uva de Vida

Sol del 19

Uva de Vida

Sol del 19

€18,50

Luna

Uva de Vida

Luna

€14,50

Verbena

Uva de Vida

Verbena

€18,90

Ancestral 2019
Verkoop

Uva de Vida

Ancestral 2019

€17,50 Normale prijs €21,50