Ontdek de wijnen van Bevilacqua uit de Abruzzen | Aardig Wijntje

Luca Bevilacqua

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden - Bevilacqua betekent letterlijk "drinkt water" - is Luca een wijnproducent van natuurwijnen met zo min mogelijk toevoegingen. We zijn met hem in aanraking gekomen door Lammidia waar we in de zomer van 2021 meeholpen in de harvest en zo in de enorm hartelijke en mooie natuurwijnscene van de Abruzzen belandden. We hadden de wijnen van Luca toen al gedronken in de punk wijnbar La Vineria Supermarket aan de kust van de Abruzzen en waren zeer onder de indruk van de frisse cleane stijl waar de druiven echt tot hun recht komen.

Over het wijnhuis

Luca Bevilacqua woont en produceert wijnen in Atessa in de Val di Sangro in de Italiaanse regio Abruzzen. Het domein heeft maar een paar hectare grond met 35 jaar oude wijnstokken op kleigrond 300 boven zeespiegel.

Eigenlijk is het een familiebedrijf, want Luca's vader maakte ook al wijnen, maar voornamelijk voor vrienden en familie. Luca - die daardoor wijn door z'n bloed heeft stromen - maakte van z'n hobby zijn beroep en werd professioneel sommelier en besloot in 2006 de wijngaard van de familie door te zetten om zijn eigen wijnen te ontwikkelen.

Er worden jaarlijks minder dan 10000 flessen geproduceerd en het motto is om zo veel mogelijk de druiven van de Abruzzen te laten spreken. Denk daarom aan pure montepulciano, trebbiano en passerina en wijnen die echt gemaakt zijn om te drinken. Het klinkt soms oneerbiedig om te zeggen, maar we bedoelen het positief als we zeggen dat Luca echt puur druivensap maakt en daarmee de Abruzzen op de kaart zet.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien waar Luca in de toekomst nog mee zal komen!

De natuurwijnen van Luca Bevilacqua

White Lab Vino Bianco

Luca Bevilacqua

White Lab Vino Bianco

€15,50

Lello

Luca Bevilacqua

Lello

€15,50

Red Lab

Luca Bevilacqua

Red Lab

€16,50

Gossip

Luca Bevilacqua

Gossip

€15,50