Henri Kaes: ontdek dit fijne wijnhuis | Aardig Wijntje

Henri Kaes

Tijdens ons bezoek aan D'Summer Fascht in Straatsburg in juli 2022, raken we erg onder de indruk van de wijnen van Henri Kaes. Vooral de typische aroma's, de uitgebalanceerde texturen & de elegante oxidatieve tonen vallen ons op. Op dat moment weten we het zeker: het is tijd om de bijzondere wijnen van Henri voor te stellen aan wijnliefhebbers in Nederland!

Over het wijnhuis

Wijnbouwer van vader op zoon gedurende 6 generatie; Henri Kaes' landgoed van ongeveer 7,5 hectare heeft wortels verankerd in het terroir van Molsheim in de Elzas. Henri's wijnen halen hun kracht en mineraliteit uit de klei-kalksteen schelpbodem en de ondergrond van de Muschelkalk. In 2010 stapt deze onafhankelijke wijnboer over op biologische landbouw met een totale afschaffing van chemische moleculen.

In zijn wijngaard zijn zachte teeltmethoden, zoals waterdicht zacht snoeien en handmatig groenwerk (ontknopen, trelliseren en vlechten), de standaard en volgens Henri de beste manier om de ontwikkeling van druiven van hoge kwaliteit te stimuleren. De bescherming van de wijnstokken tegen ongedierte is gebaseerd op respect voor het natuurlijke evenwicht van fauna en flora. Kruidenthee en mest van planten als brandnetel, heermoes, smeerwortel of duizendblad vormen de basis van zijn plantvriendelijke behandelingen.

In de kelder ingrijpen is zeldzaam! Deze strategie met weinig interventie vereist tijd, rust en meer tijd. Henri experimenteert graag met maceratie van druiven, langzaam en zacht pneumatisch persen, fermentatie met inheemse, natuurlijke gisten & lange rijping in verschillende soorten vaten. Geen toevoegingen en subtiele of geen filtratie zijn de regels van de wijnen die bij Aardig Wijntje verkocht worden.

Ontdek de natuurlijke wijnen van Henri Kaes

Crémant d'Alsace Brut Nature

Henri Kaes

Crémant d'Alsace Brut Nature

€19,50

Mollesheim Blanc

Henri Kaes

Mollesheim Blanc

€16,90

LD Hahnenberg

Henri Kaes

LD Hahnenberg

€19,90

Grand Cru Bruderthal

Henri Kaes

Grand Cru Bruderthal

€26,50