Natuurwijn van Vivanterre kopen? | Aardig Wijntje

Vivanterre

Môl, Festejar, Touski, GM, Livia, zo kunnen we nog wel even doorgaan met onze favoriete wijnen van Patrick Bouju & Justine Loiseau. We waren dan ook meer dan verheugd toen we hoorden dat deze twee gerenommeerde wijnmakers mede achter het Vivanterre project zaten. Tijdens Raw Wine Berlin in november 2022 mochten we de wijnen voor het eerst proeven en we waren meteen enorm onder de indruk!

Over Vivanterre

Vivanterre is in 2020 opgericht door Rosie en Max Assoulin, met de steun van de gerenommeerde sommelier Cedric Nicaise. Alle wijnen van Vivanterre worden volledig natuurlijk gemaakt door Patrick Bouju & Justine Loiseau in de Auvergne in Frankrijk. De druiven die worden gebruikt voor de wijnen zijn biodynamisch geteeld en zijn afkomstig uit verschillende regio’s in Frankrijk, zoals de Elzas, de Beaujolais & Roussilon. De vinificatie vindt plaats op een zo natuurlijk mogelijke manier, zo is filtratie, klaring of toegevoegde sulfieten uit den boze. 

Het Vivanterre team is ontstaan uit een groep vrienden met een gezamenlijk doel: het creëren van een heerlijke natuurlijke wijnen, die de ‘levende aarde’ (letterlijke vertaling van Vivanterre) representeren. Wij kunnen dit alleen maar beamen en zijn dan ook meer dan verheugd om de volgende wijnen aan te bieden: 

Pink PetNat 2021:

 • Een blend van Gamay-druiven uit de zuidkant van de Beaujolais, Syrah-druiven uit Roussillon, Pinot Gris en Pinot Blanc druiven uit Heiligenstein (Elzas) en Sylvaner-druiven uit Rosheim (Elzas).
 • De Gamay ondergaat maceratie op de schil gedurende 5 dagen om kleur en fruit te extraheren, terwijl de Syrah en witte druiven directe persing ondergaan. Alle variëteiten worden gecombineerd voordat de fermentatie is voltooid.

Orange SGU 2021:

 • Een blend van 30% Auxerrois, 30% Pinot Blanc, 20% Gewurztraminer, 10% Ugni Blanc en 10% Grenache Gris druiven.
 • De Auxerrois, Pinot Blanc en Gewurztraminer druiven komen uit de Elzas, terwijl de Grenache Gris en Ugni Blanc druiven uit Roussilon komen.
 • De Auxerrois en Pinot Blanc zijn samen gefermenteerd en gerijpt in Foudre, terwijl de Gewurztraminer apart is gefermenteerd en gerijpt in zowel roestvrijstalen tanks als amfora. Alle drie de druivensoorten hebben gedurende 3 weken schilcontact gehad.
 • De Grenache Gris en Ugni Blanc zijn gezamenlijk gefermenteerd en gerijpt in glasvezeltanks en gedurende 2 weken op de schillen gelaten.

White PetNat 2021:

 • Een blend van Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling en Sylvaner, allemaal uit de Elzas.
 • Iedere druifsoort is afzonderlijk gefermenteerd tot er ongeveer 20 gram restsuiker overbleef. Het sap is vervolgens geblend, gebotteld en de fermentatie is voortgezet in de fles.

Gamay 2021:

 • 100% Gamay-druiven uit 3 verschillende wijngaarden.
 • De belangrijkste bron is gelegen in Moulin au Vent, een perceel van 65 jaar oude wijnstokken.
 • De druiven ondergaan een semi-koolzuurmaceratie gedurende 14 dagen.
 • Gerijpt in Foudre gedurende 8 maanden en gebotteld in april 2021.

Natuurwijnen van Vivanterre

Vivanterre 4-Pack

Aardig Wijntje

Vivanterre 4-Pack

€99,00

White Pet Nat PRS

Vivanterre

White Pet Nat PRS

€26,90

Gamay MVB 2021

Vivanterre

Gamay MVB 2021

€27,90

Pink Pet-Nat GSP

Vivanterre

Pink Pet-Nat GSP

€26,90