Natuurwijn van Vivanterre kopen? | Aardig Wijntje

Vivanterre

Môl, Festejar, Touski, GM, Livia, zo kunnen we nog wel even doorgaan met onze favoriete wijnen van Patrick Bouju & Justine Loiseau. We waren dan ook meer dan verheugd toen we hoorden dat deze twee gerenommeerde wijnmakers mede achter het Vivanterre project zaten. Tijdens Raw Wine Berlin in november 2022 mochten we de wijnen voor het eerst proeven en we waren meteen enorm onder de indruk!

Over Vivanterre

Vivanterre is in 2020 opgericht door Rosie en Max Assoulin, met de steun van de gerenommeerde sommelier Cedric Nicaise. Alle wijnen van Vivanterre worden volledig natuurlijk gemaakt door Patrick Bouju & Justine Loiseau in de Auvergne in Frankrijk. De druiven die worden gebruikt voor de wijnen zijn biodynamisch geteeld en zijn afkomstig uit verschillende regio’s in Frankrijk, zoals de Elzas, de Beaujolais & Roussilon. De vinificatie vindt plaats op een zo natuurlijk mogelijke manier, zo is filtratie, klaring of toegevoegde sulfieten uit den boze. 

Het Vivanterre team is ontstaan uit een groep vrienden met een gezamenlijk doel: het creëren van een heerlijke natuurlijke wijnen, die de ‘levende aarde’ (letterlijke vertaling van Vivanterre) representeren. Wij kunnen dit alleen maar beamen en zijn dan ook meer dan verheugd om de volgende wijnen aan te bieden: 

Pink PetNat 2021

  • 80% Gamay van wijngaarden van Patrick Bouju en Justine Loiseau op de zuidelijke rand van de Beaujolais. De druiven komen van 40 tot 50 jaar oude wijnstokker op rood klei en kalksteen. Druiven hebben een paar dagen maceratie gehad.
  • 20% Syrah uit Roussillon, dichtbij het plaatsje Canet afkomstig van wijngaarden van Vincent Lafage. De druiven komen van 35 jaar oude stokken op kiezels over rood klei. De Syrah heeft directe pressing gehad.

Orange SGU 2021

  • De Orange Contact SGU 2021 van Vivanterre is een prachtige oranje wijn bestaande uit een blend van van 30% Auxerrois, 30% Pinot Blanc, 20% Gewurztraminer, 10% Ugni Blanc en 10% Grenache Gris.

White PetNat 2021

  • 60% Chardonnay uit Beaujolais Villages in de buurt van Bully van 30 jaar oude wijnstokken groeiend op rode klei- en kalksteen bodem.
  • 20% Pinot Blanc en 20% Pinot Gris uit Heiligenstein (Elzas) van 35 jaar oude wijnstokken op klei en kalkbodem.

Gamay 2021

  • 100% gamay uit Beaujolais, van drie verschillende wijngaarden.
  • Grootste gedeelte is afkomstig uit Moulin au Vent van 65 jaar oude wijnstokken geplant op roze graniet.
  • 30% van de druiven komen van een wijngaard uit Brouilly met klei en kalksteen grond. Deze wijngaard is van Julien Bertrand.

Natuurwijnen van Vivanterre

Orange Contact SGU

Vivanterre

Orange Contact SGU

€24,50

Pink Pet-Nat GSP

Vivanterre

Pink Pet-Nat GSP

€26,50

White Pet Nat PRS
Uitverkocht

Vivanterre

White Pet Nat PRS

€26,50

Gamay MVB 2021
Uitverkocht

Vivanterre

Gamay MVB 2021

€27,90