Aardig Wijntje: wie zijn wij?

Over Aardig Wijntje

Na jarenlang proeven, proeven en nog eens proeven vonden wij, oftewel Joep Meertens, Jurre Ham en Max Donders, het in 2021 tijd voor een volgende stap in onze passie voor natuurlijke wijnen: Aardig Wijntje! Aardig? Betekent dat dan simpel? Of gewoon wel lekker? Zeker niet! Je vindt hier expressieve, bijzondere en energieke wijnen, exclusief geïmporteerd of zorgvuldig geselecteerd door ons. Om je iets meer context te geven:

Aardig Wijntje importeert en distribueert zo natuurlijk mogelijk gemaakte wijnen. Wij richten ons op wijnen waarvan de druiven biologisch of biodynamisch geteeld zijn, simpelweg omdat wij vinden dat een verminderde biodiversiteit, veroorzaakt door chemische bestrijdingsmiddelen, een negatieve impact heeft op de levendigheid van wijnen. Onze wijnen zijn gemaakt door wijnmakers die in harmonie zijn met de natuur; zij creëren gezond geteelde, natuurvriendelijke wijnen met weinig interventie, om zo hun plaats van herkomst zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen.

De afgelopen jaren is het natuurwijnaanbod in Nederland enorm divers geworden, tot onze vreugde! Steeds meer bijzondere, kwalitatieve wijnen zijn tegenwoordig beschikbaar in wijnwinkels, cafés en de beste restaurants. Ook wij willen hier graag een bijdrage aan leveren; enerzijds door onze favoriete wijnen van andere Nederlandse importeurs aan te bieden, anderzijds door getalenteerde wijnmakers te introduceren op de Nederlandse markt. 

Neem een stap zijwaarts van alle industriële standaarden en geniet van onze selectie!