Natuurwijn van Francesco Guccione kopen? | Aardig Wijntje

Francesco Guccione

Op een wijngaard van in totaal 6 hectare, verbouwt Francesco voornamelijk Trebbiano (inheemse variëteit, geteeld sinds de 15e eeuw), Catarrato, Perricone & Nerello Mascalese. Het gebruik van kunstmest & herbiciden is uit den boze, de oogst vindt handmatig plaats en er worden geen additieven toegevoegd in de kelder. Zo komt het mooie, minerale terroir tot uiting!

Over het wijnhuis

De laatste dag van onze vakantie op Sicilië in de zomer van 2022: nog een wijnmakerij bezoeken of bij het zwembad hangen? Natuurlijk kiezen we voor wijn! Francesco & zijn vrouw Judith verwelkomen ons met open armen in hun kelder en we genieten 2 uur lang van de expressie van het terroir van Cerasa in het westen van Sicilië. Een betere keuze hadden we ons niet kunnen wensen!

Francesco Guccione kiest er bewust voor om geen deel uit te maken van de DOC Monreale. In plaats daarvan maakt hij deel uit van La Renaissance Des Appellations, een organisatie die biodynamische wijnbouwers over de hele wereld samenbrengt. Biodynamische landbouw is sinds 2005 de standaard in Francesco's manier van wijn verbouwen, en met groot succes!

Hoewel Guccione sinds 2005 lanbouw volgens biodynamische standaarden utivoerd, zijn alle wijnen momenteel puur biologisch gecertificeerd. Hij is eigenaar van 6 hectare aan wijngaarden, waarop voornamelijk Trebbiano (geteeld rond Cerasa vanaf het begin van
1400), Cataratto, Perricone en Nerello Mascalese wordt verbouwd.

Francesco's elegante wijnen wil je absoluut niet missen!

Ontdek de wijnen van Guccione

Trebbiano

Francesco Guccione

Trebbiano

€25,50

1920

Francesco Guccione

1920

€22,90

Bianco di Cerasa

Francesco Guccione

Bianco di Cerasa

€22,90

V Machado

Francesco Guccione

V Machado

€29,50