Aardig Wijntje @ Natural Wine Festival 13 november

Aardig Wijntje @ Natural Wine Festival 13 november

Maak kennis met Aardig Wijntje op het Natural Wine Festival van Green is Golden

De lancering van Aardig Wijntje en een nieuw natuurwijnfestival in Amsterdam; het tweede weekend van november kun je met zekerheid bestempelen als ‘alleraardigst’. Toeval dat deze twee heugelijke feiten samenvallen? Jazeker, maar dat maakt de vreugde er niet minder op!

Op 13 november maak je in de Hallen in Amsterdam kennis met de sprekende wijnen van Henri Kaes uit de Elzas & Francesco Guccione uit Sicilië. Henri is aanwezig op het festival om je meer te vertellen over zijn wijngaarden & experimentele manier van wijn maken. De elegante, natuurlijke wijnen van Guccione worden aan je gepresenteerd door onszelf. Naast de presentatie van onze wijnen vind je ook andere, geweldige wijnmakers en top importeurs terug op het festival, zoals Bolomey & Angolo Vinoso. 


Net als Aardig wijntje is het festival van Green Is Golden gefocust op wijnen die zijn gemaakt zonder pesticiden en herbiciden. De wijnen die je gaat proeven, bevatten geen of zeer weinig sulfieten en geen toegevoegde stoffen. Ze zijn gemaakt door zeer bekwame wijnboeren, die met hun manier van landbouw in harmonie met de natuur zijn. De kracht van biodiversiteit, hier wordt het Natural Wine Festival door gevoed!


Praktische info:

Selectiecriteria wijnmakers & wijnen

  • Wijnen die het terroir representeren. gekenmerkt door de wijnmaker die het heeft gemaakt;
  • Biolgogische of Biodynamische teelt van druiven: geen gebruik van pesticiden of herbiciden;
  • Druiven worden zonder of met weinig interventie in wijn omgezet;
  • Gebruik van inheemse gisten voor fermentatie;
  • Geen verzuring, geen chaptalisatie of andere kunstmatige aanpassingen;
  • Geen of heel subtiele filtering;
  • Geen of laag zwavelgehalte & alleen toegevoegd bij het bottelen.

We zien je graag daar!